Alweer half augustus

Posted on | augustus 18, 2016 | No Comments

Ja, het is alweer half augustus. Je denkt misschien dat er niets gebeurt op de Dorpstuin, omdat het op de site stil was, maar niets is minder waar! Iedere woensdag en zaterdag is er gewerkt de afgelopen weken. En nu de zon zich eindelijk van haar beste kant laat zien, groeit alles dat het een lieve lust is.

De aardappels zijn allemaal gerooid. De rode en gele uien ook en die zijn prachtig en heel erg lekker. Sjalotjes en knoflookbolletjes, venkel. En wat dacht je van lekker verse andijvie?

Helaas blijven de bietjes en de wortels wat achter dit jaar. Maar misschien komen die bij van een beetje zon. De pompoenen doen het in elk geval goed. En de boerenkool en de palmkool, die pas later in het jaar geoogst kunnen worden, beginnen ook al lekker te groeien. Kom je zaterdag nog een keertje langs? We zijn er van 10 tot 12. Dit keer echt niet langer, want we gaan met het team lekker lunchen bij onze grootste afnemer: Klavertje Vier, in Vierhouten.

Comments

Leave a Reply

  • Dorpstuin Nunspeet teelt op kleine schaal groenten, kruiden, aardbeien en plukbloemen voor lokale verkoop. In de tuinen wordt door allerlei mensen samengewerkt volgens de principes van de ecologische teelt. Wilt u meewerken in de tuin of producten van de Dorpstuin kopen? Neem contact met ons op.
  • Abonneren

    Door hier uw email adres achter te laten ontvangt u alle nieuwe berichten automatisch per email. Lukt het niet? Geef dan even een seintje.

    Uw email adres:

    Via FeedBurner  •  
  • Meta