Dorpstuinspecial: Kievitsbonen

Je moet ze even zoeken, maar we hebben kievitsbonen!
Volgend jaar maken we nog wat meer werk van ons veldje met peulen. Dit jaar hadden we peultjes, erwten en cappucijners. Een snijboon kwamen we niet aan toe te zaaien op een goede plek, maar een andere boon is nu klaar om te oogsten. De kievitsboon!
Het is [...]

Recept: Lasagne uit de pan met pruimen, courgette en geitenkaas

Een prachtig, verrukkelijk én inspirerend plekje is vruchtentuin den Heyligen Berg, met een geweldig klein restaurantje in een oude Engelse kas. De tuin ligt net tussen Leusden en Amersfoort. Via Twitter en haar weblog kun je volgen welke fascinerende smaak- en kleurencombinaties keukenprinses Jet verzint, en welke ervaringen ze nog meer opdoet in het leven [...]

Oogst van de week

Aanvullend op al dat lekkers uit de eigen moestuintjes (zie ons andere bericht vandaag over moestuinboeken voor kinderen), is er op de Hardenbrink en op Dorpstuin locatie Onder de Bos nog van alles te oogsten. Zie onze oogstlijstjes van vorige week met als aanvulling:
Hardenbrink

Er zijn walnoten op de Hardenbrink. Het is de oogst [...]

Moestuinieren voor kinderen

Veel van onze klanten hebben een moestuin of hebben er ooit een gehad. Altijd leuk om tips te krijgen, of juist wat ervaringen uit te wisselen. Van de jonge gezinnen, zijn er veel ouders die net samen met de kinderen begonnen zijn met een moestuintje aan huis. Inmiddels, en zeker de afgelopen paar jaar, zijn [...]

Oogst deze week!

OOGST HARDENBRINK

Plukbloemen, 20 ct per stuk
Pruimen, 10 ct per stuk

OOGST ONDER DE BOS

Aardappel Raja, € 1,50 per kilo
Aardappel Rode kardinaal, Shetland black, Pink fir apple, allemaal € 2,25
Witte pattison, 75 ct per stuk
Witte courgette, 40 ct per stuk
Oranje pompoen, klein voor 75ct, normaal € 1,50
Knoflook, 50 ct per stuk
Sjalotten, 40 ct per [...]

Courgette

Wij hebben heerlijke witte courgette op de tuin, die nu volop te oogsten is! Ze worden al gauw te groot. Een grootte van 30 cm is voor de smaak wel zo’n beetje het maximum. Dus wie maakt ons los?!!!
Achtergrondinformatie
Courgettes behoren net als pompoenen, kalebassen en augurken tot de komkommerfamilie (Cucurbitaceae). De plant Cucurbita pepo L. [...]

Oogstrelend

Goed, goed, we zijn soms zo één met de natuur hier dat de boel wel eens overwoekert…! Maar intussen staan er naast allerlei lekkere groenten, kruiden (Onder de Bos) en fruit (Hardenbrink) ook ontzettend mooie bloemen op beide tuinen.
Bloemenoogst
Op de Hardenbrink staat het vol met gulden roede, cosmea en goudsbloem. Op Onder de Bos bloeit [...]

Hieperdepieper!

Sinds twee weken oogsten we weer aardappels! Heeft u ze al geproefd? Vorig jaar ging de hele oogst op, ons hele veld was leeg. Klavertje Vier stond erom te springen, wat we als een goed teken zien!
Raja
Dit jaar hebben we op locatie Onder de Bos weer de Raja, uit biologisch pootgoed van Carel Bouma (Biddinghuizen). [...]

  • Dorpstuin Nunspeet teelt op kleine schaal groenten, kruiden, aardbeien en plukbloemen voor lokale verkoop. In de tuinen wordt door allerlei mensen samengewerkt volgens de principes van de ecologische teelt. Wilt u meewerken in de tuin of producten van de Dorpstuin kopen? Neem contact met ons op.
  • Abonneren

    Door hier uw email adres achter te laten ontvangt u alle nieuwe berichten automatisch per email. Lukt het niet? Geef dan even een seintje.

    Uw email adres:

    Via FeedBurner  •  
  • Meta